PCR test

PCR-test er den sikreste testmetoden, og er anbefalt for alle som har symptomer på covid-19, eller trenger å få avklart smitte av andre årsaker. Svar på prøven tar 1-3 dager.

Om du trenger bevis/attest på en negativ PCR covid-19-test, kan du bestille dette sammen med koronatesten. Dette kan være nødvendig i forbindelse med reise, jobb, studier osv. Du må selv sjekke hvilke krav til test du må oppfylle.

PCR testen tas med vattpinne i svelg og/eller nese, og er over på ca. 20 sekunder.

Testen koster 1200kr uten attest, og 1500kr inkludert attest.

Hurtigtest (Antigen)

Hurtigtest/antigen test gir deg svar på 20 minutter. Testen har en sikkerhet på 70-75 % ved negativt svar, og 95-99 % ved positivt svar.

Hurtigtest/antigen testen tas med vattpinne i svelg og/eller nese, og er over på ca. 20 sekunder.

Om du trenger bevis/attest på en negativ hurtig/antigen covid-19-test, kan du bestille dette sammen med koronatesten. Dette kan være nødvendig i forbindelse med reise, jobb, studier osv. Du må selv sjekke hvilke krav til test du må oppfylle.

Testen koster 1200kr,- uten attest, og 1500kr,- inkludert attest.

Antistoff test

Vil du vite om du har hatt covid-19-infeksjon? Har du hatt symptomer på smitte i perioden med pandemi, vil en antistoff-test kunne avsløre om du har hatt viruset.

Testen foregår ved at vi tar en blodprøve og analyserer den for å se om du har hatt viruset. NB! Testen vil ikke vise om du har viruset.

Testen koster 1000kr,-

Fit-to-fly

Mange flyselskaper krever bevis på at du ikke er smittet med Covid-19 viruset før du flyr. En Covid-19 fit-to-fly attest inneholder denne informasjonen, og er i grunn det samme som en «vanlig attest» som oppfyller kravene til reise. Et av kravene er at den blant annet må stå på engelsk. Alle våre attester inneholder det du trenger for å kunne fly, og er derfor godkjent som Covid-19 fit-to-fly attest.

Har man nylig operert eller har en helsetilstand som kan medføre en risiko ved å fly, kan man i enkelte tilfeller trenge en generell fit-to-fly attest. Denne attesten har ingenting med Covid-19 fit-to-fly attesten å gjøre, men er en attest legen kan gi dersom han/hun mener pasienten trygt kan fly uten at det medfører en helserisiko for den det gjelder. Kontakt oss dersom du trenger en slik attest.

*Vi skriver kun ut attest basert på test tatt hos oss.

På legeklinikker og testklinikker vil prøvesvaret sendes ut elektronisk på Helsenorge.no eller Furstpasient.no. Du mottar en e-post når denne er klar. Det er derfor ikke nødvendig å ringe til oss mens du venter på attesten din.

Dersom du har behov for en fysisk attest kan dette hentes på vår testklinikk på Frogner i åpningstidene. Book time gjennom linken som ligger i e-posten du mottar. Det er denne linken du bruker for å booke tidspunkt for henting.

Attesten er skrevet på engelsk og er datert med navn, dato og tidspunkt for når testen ble tatt, samt hvilken type test som er utført.

NB: Medbring pass på din time, dersom det kreves at passnummeret ditt står oppført på din reiseattesten.